Sedef Hastaları Ne Yememeli
Sedef Hastaları Ne Yememeli, Sedef bağışıklık sistemi hastalığıdır. sedef vücutta görülen kırmızı ve pembemsi yaralardır. Zamanla kepekli bir şekilde kaşıntılar oluşur. Sedef bulaşıcı olmayıp geçici olmamaktadır. Fakat sedef için diyet ve yeme içmeye dikkat edildiği takdirde en az dereceye düşürülebilmektedir. Sedef güneşli iklimlerde azalır ve kışın artış gösterir nedeni ise güneşli iklimde sebze ve meyve tüketimi artıp kışın hem hava alması önlenmekte olup hemde sebze meyve tüketimi düşüp et tüketimi yapılmaktadır. Bu nedenle de sedefte artış görülür. Sedef bazen kişileri sosyal hayattan uzaklaştıracak kadar kötü bir görünüme sahip olabilmektedir. ayrıca sedef tedavisinde en zoru ise obez bir kişiyi tedavi etmektir.
Sedef rahatsızlığı olan bir kişi kesinlikle alkol tüketmemelidir. Çünkü alkol sedefi azdırarak hızla çoğalmasını ve yayılmasını sağlamaktadır. Ayrıca sedef hastaları sigara kullanımını da aynı şekilde bırakmalıdırlar. Bu gibi zararlı maddeler vücudu nemsiz ve susuz bıraktığı için kaşıntılara yol açmaktadır. Sedef hastası kesinlikle şeker yememelidir. Tuz tüketmemelidir, ekşi yememelidir ve kısaca hararet verici şeyler tüketmemelidir. Çünkü cilt kuruyarak su ihtiyacı karşılanamaz ve kaşıntılar sürekli çoğalım gösterir. Kişi et yememelidir ve et koyulan yemekten uzak durulmalıdır. Ayrıca sedef olan kişi bira, domates ve patlıcandan oldukça uzak durmalıdır. Sedef hastaları kesinlikle sabah kahvaltılarında tuzlu peynir tüketmemelidir. Sedef hastalarının uzak durması gerekenler şöyledir:
- Gereksiz ilaç kullanmamalıdır.
- Sağlıklı beslenmelidir.
- Düzenli egzersiz yapmalıdır.
- Çikolata ve koladan uzak durulmalıdır.
- Asitik ve trans yağdan uzak durulmalıdır.
Sedef hastaları ne yememeli dersek birde şunu belirtmek gerekir. Dışarıda yapılan çiğ köfte yada etli köftelerden oldukça uzak durulmalıdır. Kuru fasulye, taze fasulye etli yapılmış ise kesinlikle yenilmemelidir. Hayvansal ürünlerden oldukça uzak durulmalıdır. doktorun vermediği ilaçları kullanmamalıdır kişiler. Ayrıca kimyasal yağlardan kızartmalardan da aynı şekilde uzak durulmalıdır. Bol şekilde sebze ve meyve A ve D vitamini içeren yiyecekler yenilmelidir.
Hamur türü işlerini çok kaçırmamalı ve sınırda bırakılmalıdır. Tuz oranı oldukça iyi ayarlanmalıdır. Çünkü tuz sağlıklı bir vücudun bile tetikleyicisidir. Zaten vücut, sevmediği bir şey olursa belli eder ve kaşınır. O şeyin tüketilmemesi gerektiğini size belli eder. Bir de herhangi bir şey az tüketildiğinde bir şey olmayabilir fakat çok yenildiğinde zararlı nedenler oluşturabilir. Fakat mayalı içkilerin etkisi çok büyük olmaktadır. Sedef hastaları kesinlikle kahve tüketmemelidir. Yada Siyah çay tüketmemelidir onun yerine bitki çayları tüketilmelidir. Sıkça tükettiğimiz buğday içeren yiyeceklerde bulunan glüten, sedef hastalarının dikkatli tüketmesi gereken besinlerden biri olmaktadır. Maya içeren salça, turşu, acı biber sosları, sirke ve pastahane ürünleri gibi yiyecek ve içeceklerin, yaraların kötüleşmesini arttırdığı bilinmektedir. Sedef hastaları ne yememeli diyecek olursak Kabartma tozu bulunan pastalardan uzak durmalıdır. Acı içeren yemeklerden uzak durulmalıdır. Özellikle beyaz gazoz içen kişiler zamanla azaltmalı ve bırakmalıdır. Çünkü bu tür yiyecek ve içecekler sedef hastalığı azdırıcı olarak bilinmekle birlikte uzmanların tavsiye etmediği yiyeceklerdir. Bu uygulamaları yapan hasta rejim uygulamaktadır.
Yorum Gönder