Saç Kürü Nedir? Toplumumuzda, saçların bakımı için şampuan ve sabun dışında başka bir madde kullanılmamaktadır. Fakat sadece şampuan ve sabunla yapılan saç bakımı yetersizdir. Bu da saç kürü nedir sorusunun cevabını bilmememizden kaynaklanmaktadır. Saçların özellikleri, genetik ve kişisel özelliklere göre değişmektedir. Bunun yanında çevresel faktörler de saç sağlığımızı oldukça etkilemektedir. Kimimiz yağlı, kimimiz kepekli, kimimiz de zayıf köklü gibi özellikleri olan saçlara sahibiz.
Daha sağlıklı ve güzel saçlara nasıl sahip olabileceğimiz konusunda uzmanlar, birçok yöntem önermektedirler. İşte bu öneriler doğrultusunda, daha sağlık ve güzel görünümlü saçlara sahip olmak için, çeşitli maddelerle yapılan karışımlara saç kürü denir. Bu saç kürlerinin içerisinde kimisi saçlarımızın yağlardan arınmasına, kimisi saç köklerini güçlendirmeye, kimisi saç dökülmesini engellemeye gibi çeşitli faydalara yaramaktadır. Bu konuda önemli olan, internetten öğrendiğimiz her yöntemi uygulamak yerine, uzmanların bu konuda önerdikleri formüllere başvurmaktır.
Saç kürü nasıl yapılır? Saç kürü, saçlarımızla ilgili sorunumuz ne ise bu konuda önerilen maddelerin karışımıyla yapılır. Saçlarımızın sağlığı için zeytinyağı, badem yağı, bal maskesi, lavanta kürü gibi birçok karışım önerilmektedir. Örneğin; saçlarınızın yumuşamasını ve dökülmemesini istiyorsanız, ceviz yağı ile yumurta sarısını özdeşleşene kadar karıştırmalısınız. Daha sonra bu karışımı, saç köklerinize masaj yaparak yediriniz. Saç kürünü, yaklaşık 1 saat kadar saçınızda beklettikten sonra saçlarınızı yıkayınız. Haftada en az 2 veya 3 defa bu yöntemi uygularsanız saç dökülmeniz engellenir ve oldukça yumuşak saçlara kavuşursunuz.
Şu unutulmamalıdır ki sağlıklı saçlara kavuşmak için sadece saç kürlerini uygulamak yetersizdir. Bunun yanında beslenmemize çok dikkat etmeliyiz. Özellikle sebze ağırlıklı beslenmek ve bol balık tüketmek, saç sağlığımız için oldukça etkilidir. Saç bakımımız da kullandığımız suyun, şampuanın ve sabunun da saç sağlığımız için çok önemli olduğunu unutmamalıyız.
Yorum Gönder