Mucizevi Canlılar Solucanlar ve Solucan Gübresi

Mucizevi Canlılar Solucanlar ve Solucan Gübresi

Mucizevi Canlılar Solucanlar ve Solucan Gübresi - ABD’de 1960 yılından beri, İsrail’in tarım yapılan topraklarının %72’sinde kullanmakta olduğu ve içerisinde hiçbir kimyasalın bulunmadığı solucan gübresinin üretimi son zamanlarda pek çok kişinin ilgisini çeken bir konu oldu.

Solucan gübresinin nasıl üretildiğini kısaca özetleyecek olursak; büyük baş hayvan atıklarıyla, organik çürüyebilen her türlü atık birleştirilip önce bir yem hazırlıyoruz ve daha sonra solucanları bu yemin içerisine salıyoruz. Sonuçta bu organik atıklar ile beslenen solucanların dışkılarını aldığımızda organik solucan gübresi elde etmiş oluyoruz.

Bu gübrenin içerisinde toprağa veya insan sağlığına olumsuz etki edecek zararlı hiçbir etken yoktur. Bu sebepten dolayı kullandığımız alanlarda verim artışı yanında ürünlerin doğal aromasını geri kazandırıyor ve kimyasal kullanılmadığı için daha sağlıklı olmalarını sağlıyor. İnsan sağlığı için zararlı hiç bir şey taşımadığı için beslenme yönünden de çok daha kaliteli bir ürün  elde etmiş oluyoruz.

Bu gübreyi kullandığımız zaman üründe %30’dan başlayarak bitkinin cinsine göre çoğu zaman çok daha fazla verim artışı sağlamış oluyoruz. Aynı şekilde sulamada çok büyük etkisi olduğu kesindir, çünkü solucan gübresi uygulanan toprağın su tutma kapasitesi önemli ölçüde artar ve yaklaşık %30-%40 oranında su tasarrufu sağlamış oluyoruz. Ayrıca çevreye doğal dengeye olan olumlu etkilerinde dolayı toprak solucanları tek kelimeyle mucizevi birer canlılardır.

Yorum Gönder