Kırmızı Kaliforniya Solucanı

Kırmızı Kaliforniya Solucanı

Kırmızı Kaliforniya Solucanı - Güneş ışığından korunaklı bir şekilde hayatını devam ettiren kırmızı kaliforniya solucanları, yapıları gereği daha hareketlidir ve doğurganlığı diğer solucanlara göre çok daha fazladır. Süratle çoğalırlar, tüm organik besin türlerini tüketebilirler ve yedikleri besinin %60’ını kaliteli organik solucan gübresi olarak bize sunarlar. Üç dört ay içinde kendi sayılarını ikiye katlama özelliğine sahiptirler.

Kırmızı kaliforniya solucanları yılın her döneminde ürerler fakat en verimli oldukları zaman ortam sıcaklığın 20 derece olduğu zamandır ve en sevmedikleri ortam asidik ortamlardır. Solucan gübresi görünüş olarak siyah toprağa benzer ve itici bir kokusu yoktur. Solucan gübresi üretimi hakkında yüzeysel bilgi verecek olursak; yerde zemine temas edilen şekilde yada teknolojik ayaklı tezgahlarda üretilebilir. En sağlıklısı yerden yüksekte üretimidir, çünkü bu şekilde dışarıdan zararlı madde ve böceklerin sisteme girişi engellenmiş olunur.

Kırmızı kaliforniya solucanı ve solucan gübresi hakkında daha detaylı bilgi almak için diğer yazılarımıza göz atabilirsiniz.

Yorum Gönder