Son 5 Kiloyu Vermek İçin Neler Yapmalı?

Son 5 Kiloyu Vermek İçin Neler Yapmalı

Son 5 Kiloyu Vermek İçin Neler Yapmalı?

Vücudunuzun aynı beslenme şekline direnç gösterdiğini düşünüyorsanız, beslenmenizde ufak değişiklikler yapmak kilo vermeye yeniden başlamanızı sağlayabilir.

Genellikle böyle kilo vermenin durduğu noktalarda diyetin kalorisini azaltmak işe yaramaz.

Kısa bir süreliğine diyeti bırakmak ve uzun zamandır tüketilmeyen besinlerin tüketilmesi kilo vermenin yeniden başlamasını sağlar.

Egzersiz yapmayan kişilerin egzersize başlaması, egzersiz yapan kişilerin ise yaptığı egzersiz tipini ve süresini değiştirmesi kilo vermenin yeniden başlamasına yardımcı olur.

Psikolojik nedenler ile kilo vermek durdu ise diyette kaçamakları önlemek için beslenme günlüğü tutmak yararlıdır. Kişi bu süreçte genelde yediklerini unutmaya eğilimlidir. Ne yediğini düzenli takip etmesi diyeti düzenli yapmasına yardımcı olur.

Kişi bu noktada çevresindekilerden destek istemelidir. Onu olumsuz etkileyen tepkiler konusunda çevresindekileri uyarmalıdır.

Artık bol gelen kıyafetler ortadan kaldırılmalı ve giyilmelidir. Tam bedeninde veya hafif dar kıyafetler yeniden motive olmasına yardımcı olacaktır.

İlgili Yayın :Zeytin vücuda sağlık ve güzellik getiriyor


Tüketmeyin
Alkollü içecekler, işlenmiş gıdalar, beyaz un gibi rafine karbonhidratlar, sıcak patates, şeker içeren gıdalar.

Tüketin
Ananas, Probiyotik yoğurt ve kefir, Hindistan cevizi yağı, koyu yeşil yapraklı sebzeler, tarçın ve zencefil.

İlgili Yayın :Kuru üzüm kansızlığa birebir!

Son 5 Kilo Diyeti 

Aşağıdaki beslenme programı, hiçbir sağlık sorunu olmayan, ofis işi yapan, 25-35 yaş kadınlar için maksimum 3 gün yapılması uygun olan bir programdır. Size özel beslenme programı için diyetisyene danışmanız gerekir.
Kahvaltı: 2 dilim ananas, 1 kutu meyveli probiyotik yoğurt Ara: 4 adet kuru erik, 10 adet kavrulmamış badem .Öğlen:1 porsiyon ızgara balık (150 gram), bol salata (yağsız) Ara: 2 adet yumurtadan yağsız omlet , 1 dilim tam tahıllı ekmek. Akşam:8 yemek kaşığı dolusu kabak veya ıspanak yemeği , 1 dilim tam tahıllı ekmek,1 su bardağı kefir. Ara : 2 dilim ananas, 1 adet kivi.

Diyetisyen ve Yaşam Koçu Gizem Şeber Hakkında:

Eskişehir’de doğdu. 2002 yılında Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nü kazanan ŞEBER, Avrupa Birliği bursu ile eğitiminin bir bölümünü A derece ile Oxford Brookes Üniversitesi’nde tamamlamış olup, 2007 yılında okul dördüncülüğü ile mezun olmuştur. Beslenme davranışlarının psikoloji ile bir bütün olduğuna inanan ve motivasyonun diyet konusunda en önemli faktör olduğunu düşünen ŞEBER; 2009 yılında Uluslararası Yaşam ve Kurumsal Koçluk eğitimi aldı ve mesleğine yeni bir boyut kattı. Bu güne kadar yaşam koçluğu eğitici eğitimi, geştalt uygulamaları eğitimi ve kişilik tipleri ve patolojileri gibi psikoloji ile ilgili birçok eğitim tamamlamıştır. İki sene boyunca Alman Hastanesi beslenme ve diyet bölüm koordinatörü olarak çalışan ŞEBER; bu güne kadar Türkiye Futbol Federasyonu, Ülker, Axa Genel Müdürlük, Philips Genel Müdürlük, Sodexo Genel Müdürlük, AÇEV, Arbella ,Fresenius Kabii gibi birçok büyük firmaya danışmanlık hizmeti vermiştir. 2010 senesinden bu yana “Hafif Yaşam Özgürlüktür” sloganı ile kendi ofisinde hizmet vermeye devam etmektedir.

Yorum Gönder