Kadınlarda saç dökülmesine ne iyi gelir?

Kadınlarda saç dökülmesine ne iyi gelir?

Kadınlarda saç dökülmesine ne iyi gelir? - Her kadın saçları temiz ve şekilli olduğu zaman kendini daha güzel hisseder. Peki, ev hanımları, iş kadınları, genç kızlar saçınızın ne kadar sağlıklı olduğunu biliyor musunuz?

Sık yapılan yıkamalar, kimyevi işlemler ve ışık, ısı etkisi, rüzgar, güneş, hava kirlilliği gibi dış faktörler saçları olumsuz yönde etkiliyor. Uyguladığınız perma, gölge, fön ve sık boyamalar ile saçınız daha da güçsüzleşiyor. Saçlarınızda çatallaşma, kırılma ve saç dökülmelerinin olmasına neden oluyor.

Güneşten korunun

Dökülen Saçlara Bitkisel Çözüm Güneşin ultraviole ve kızıl ötesi ışınlarının saçımız için zararlı olduğunu söyleyen Loreal Halkla İlişkiler Müdürü Yasemin Ahsen Böre, "Korunmamış bir ciltte güneş ışınları nasıl serbest radikaller oluşturarak güneş çarpmalarına neden oluyorsa, korunmamış saçlarda da aynı şikayetler görülüyor. Bütün yaz boyunca güneş ışınlarına maruz kalmış saçlar, kurur, hassaslaşır, kolay kırılır, rengi matlaşır ve zor şekil alır. Bizler ise saçlarımızdaki bu olumsuzlukların farkına ancak yaz sonunda varırız" diyor. Günümüzde kadınların boya, röfle, fön gibi uygulamalar ile saçlarını güçsüzleştirdiğini ve saçların kuru ve yıpranmış hale geldiğini dile getiren Böre, her dört kadından birinin bu nedenle kuru saça sahip olduğunu söylüyor.

Böre, piyasaya yeni sürdükleri Kerastane Solaire ürünün, foto koruma sistemi sayesinde artık isteğimiz gibi rahat ve hareketli bir yaz geçirebileceğimizi söylüyor. Böre, "Güneş ve deniz suyunun zararlı etkilerine karşı bir engel görevi oluşturuyor. Foto koruma sistemi içeriğindeki seramidler ile saçı içten güçlendirirken E vitaminli pirinç kabuğu yağı saç lifini dıştan koruyor" diyor. Donuk, mat, ağır ve dokunulduğunda hoş olmayan sert bir his veren kuru saçları tekrar eski canlılığına kavuşturmak için Loreal Araştırma Laboratuvarlarında Nütri-Seramid isimli yeni bir ürün geliştirdiklerini de dile getiren Böre, bu ürünün saç teline derinlemesine etki ederek saçı onardığını, güçlendirdiğini ve saçın canlı, parlak, hafif olmasını sağladığını kaydediyor.

Dökülen Saçlara Bitkisel Çözüm

Eğer saçlarınız dökülüyorsa bunu durdurmak için de balla hazırlanmış şu formüllerden yararlanabilirsiniz:

İki avuç taze pazıyı ince ince kıydıktan sonra iyice ezip sıkarak suyunu çıkarın. Tabii, bir güzel süzüp posasını atın. Elde ettiğiniz bu suyu bir çay bardağı süzme balın içine boşaltın. Sonra yarım kahve fincanı yeni sıkılmış kuru soğan suyunu da ilave edin. İyice karıştırdıktan sonra başınıza sürün ve saç diplerinize yedirin. 6 saat bekleyin. Bol su ve katranlı sabunla başınızı yıkayın.

Saç dökülmesine karşı bir başka formül de şu: Bir su bardağı süzme balın içine bir tatlı kaşığı toz karabiber ve bir kahve fincanı yeni sıkılmış kuru soğan suyu ilave edin. İyice karıştırdıktan sonra saç diplerine gidecek şekilde başınıza sürün. 6 saat bekledikten sonra, ılık suyla saçınızı yıkayın. Tabii kükürtlü sabun kullanmayı da ihmal etmeyin.

Güzelliğin yolu da dengeli beslenme

Güzel ve sağlıklı görünmenin yolu da doğru beslenmekten geçiyor. Çünkü vücutta eksik olan her vitamin ve mineral, güzelliğiniz için birer kayıptır. Uzun lafın kısası, güzel ve sağlıklı bir vücuda sahip olmanın yolu öncelikle dengeli ve doğru beslenmenizdir.

Mesela; uzmanlar, vücudun vitamin ve mineralleri saçtan başlayarak dağıttığı için, vitamin ve mineral eksikliğinin ilk olarak saçlarda izlenebildiğini belirtiyor. Güçsüz ve cansız saçlar, az protein aldığınıza işaret eder. Bunun için yağsız et, az yağlı süt ve süt ürünlerini tüketmeye ağırlık vermelisiniz.

Erken beyazlama ve saçta kırılmanın kalsiyumla yakın ilişkisi olduğu ispatlanmıştır. Kalsiyum ve fosfor için kan dolaşımını hızlandıran D vitamini bakımından zengin süt ve balıkyağını seçin. Muz, patates, avokado ve kuruüzüm ise potasyum bakımından zengin gıdalardır. Magnezyum ise soya fasulyesi, buğday, yemişler, bezelye ve patateste bulunur.

Kadınlarda saç dökülmesine bitkisel çözüm

Saçların dökülmesi, her insan için rahatsız edici bir durumdur.

Saçların dökülmesi, her insan için rahatsız edici bir durumdur. Çünkü sonunda başın kısmen ya da tamamen saçsız kalması sözkonusudur. Ancak tıp, günde ortalama 30-40 civarında saç kılının dökülmesini normal saymaktadır. Bundan fazlası saç dökülmesi olarak kabul edilmektedir. Dökülmeyi önlemek için aşağıdaki tabii formülü uygulayabilirsiniz: Temiz bir şişeye 10 çorba kaşığı zeytinyağı ve 2 çorba kaşığı ufalanmış menekşe koyun. İyice çalkaladıktan sonra şişenin ağzını kapatıp bir hafta süreyle güneş gören bir yerde bekletin. Sekizinci gün çalkalamadan süzün. Elde edilen suyu, sabah akşam saç diplerine sürün. Ertesi sabah, bol su ve katranlı sabunla yıkayın. Bir süre sonra saçlarınızdaki dökülmenin azaldığını göreceksiniz.

İpek gibi saçlar için

Saçlarımız yaz aylarında sürekli güneşe maruz kalır. Biz ise genellikle saçlarımızı yaz sonunda renkleri gidince, matlaşınca, kırılıp çatallaşınca ve onlara doğru dürüst şekil veremez hale gelince fark ediyoruz. İşte o zaman çözümler aramaya başlıyoruz, "Acaba hangi ürünle saçlarımı onarabilirim?" diye.. Bu o kadar da dert edilecek bir konu değil. Yaza daha sağlıklı saçlarla girebilmeniz için çeşitli markaların ürün alternatiflerinden yararlanabilirsiniz.

Bu ürünler gün boyunca saçlarınızı güneş, su, klor, tuz, rüzgar gibi saçı yıpratan etkilere karşı koruyor ve akşam saçlarınızı onarma anını gerçek bir zevke dönüştürebiliyor. Unutulmamalı ki saç durumunuz ve yaşam tarzınıza göre size en uygun ürünün hangisi olduğunu bir kuaför belirleyebilir. Sadece bir dakikada saç liflerine anında nüfuz etme etkisine sahip olan bir onarıcı bakım ürünü ile saçlarınız canlılık, parlaklık ve doğal güzelliklerine kavuşuyor. Saç bakım ürünleri farklı işlevlere sahipler. Kimi ısı uyarıcı özelliği ile kan dolaşımını düzenleyerek saç köklerine daha fazla kan gitmesini sağlarken, kimi jöle gibi sürülüp masaj yapılarak saçın korunması için kalkan oluşturuyor. Bakım ürünlerinin fiyatları en az bir milyondan başlıyor. İşlevlerine göre fiyatları da artıyor. Bakıma ihtiyacı olan tüm saçlar için sıvı, jel, sprey ve hap kıvamında ürünler bulunuyor. Eğer zamanınız kısa ve uğraşmak istemiyorsanız bu pratik ürünleri herhangi bir kozmetik mağazasında bulmanız mümkün.

Boyalı saçlar

Yapılan bir araştırmaya göre kuaföre giden kadınların yüzde 62’sinin saçları boyalı olduğu saptanmış. Saçlarını boyatan kadınların en büyük sorunları:

  • Saçın yapısını oluşturan bölümlerden en önemlisi olan keratin hassaslaşması ve doğal protein kaybı.
  • Fırçalama, kurutma gibi sık tekrarlanan işlemlerden dolayı saçın dayanıklılığını yitirmesi.
  • UV ışınları yüzünden saçın renginin solması ve parlaklığını kaybetmesidir.
  • Kadınlar boyalı saçların bakımında; saç renklerinin korunmasını, saçlarının beslenmesini, kolay şekil almasını ve parlak olmasını istiyorlar.

Yorum Gönder