Cinsel isteksizlik nasıl tanımlanır?

Loss of libido (sex drive) - Loss of sexual desire

Cinsel isteksizlik nasıl tanımlanır? Cinsel isteksizlik genellikle cinselliğin zihinsel süreçte herhangi bir şekilde yer etmemesi, cinsellikle uğraşmama halidir.

Cinsel isteksizlik, cinsellikten bilerek, isteyerek uzaklaşma değildir. Bunu cinselliğin akla gelmemesi gibi düşünebiliriz.

Evlilikte cinsel uyum çok önemlidir. Genellikle mutlu bir evlilikleri olan çiftlerin cinsel ilişkilerinde herhangi bir sorun yaşanmaz.

Dünyada bir evliliğin bitiyor olmasının nedenlerinden birisi cinsel soğukluk durumudur. Hem erkek hem kadın için mümkün olan cinsel isteksizlik genellikle kadınlarda görülen bir rahatsızlıktır.

Cinsel isteği azaltan fiziksel faktörler vardır, bunlar yaşlanma, kullanılan bazı ilaçlar, kronik hastalıklar, nörolojik durumlar ve hormonal dengesizliklerdir. Cinsel isteğin azalmasına neden olan psikolojik nedenler olarak stres, kaygı ve depresyon sayılabilir.

Geçmişte yaşanan cinsel travma (tecavüz,taciz) gibi durumları unutamama cinsel isteğin azalmasına neden olur. Cinselliğin ayıp ya da günah olduğunu düşünen toplumlarda baskıcı yetiştirilme kişide cinsel isteğin azalmasına neden olur.

Yorum Gönder