Bayanlarda Saç Dökülmesi Sorunu

Saç Dökülmesi Sorunu

Bayanlarda Saç Dökülmesi Sorunu - Kadınlarda saç dökülme sebebi ve tedavisi erkeklerden daha farklıdır,erkeklerde ailesel saç dökülmesi % 95 görülürken kadınlarda bu oran % 50 kadardır geri kalan dökülmeler ise guatr, kansızlık, stres, emzirme, gebelik ve ağır diyet gibi sebeplerle olmaktadır.

Saç Dökülmesi Nedenleri?

Ailesel dökülmelerde yani erkek tipi saç dökülmelerinde genellikle bölgesel olarak procapil veya minoxidil içeren spreyler ve beraberinde tabletler kullanılırken kadın tipi dökülmelerde daha çok tabletle tedavi tercih edilmektedir.

Ağızdan tedavideki amaç temel sorunun metabolizmayla ilgili olmasıdır ve saça kökten etki edilmesi gerekmesidir.Bir diğer sorunsa kadınlarda saç uzun olduğu için sprey kullanımı daha zordur.

Kadınlardaki erkek tipi saç dökülmesi yani daha çok tepe ve önde dökülme varsa bölgesel olarak procapil içeren spreylerden biri yanı sıra saçı kökten besleyen tabletlerden alınmalıdır.

Kadın tipi dökülmede ise tabletle tedavi daha pratik ve etkilidir. Tabletle tedavi için şu özellikler aranmalıdır; bayanlarda en sık sebeplerden biri kansızlık olduğundan ilacın içinde demir (ferrum) yanı sıra saç kalitesini arttıran B7 vitamini, saçın yapım maddesi keratin ve L-Sistin, çinko, magnezyum,kanlanmayı artıran ginkgo biloba yeterli miktarda olmalıdır.

Bu maddeleri yeterince içeren bir tablet saç dökülmesi, kırılarak saç dökülmesi ve kalite kaybı gibi sorunlarda olumlu cevap alınmasını sağlar. Saç tabletlerinin içeriği değerlendirildiğinde bu içeriğe en yakın ilaç Xpecia tablettir.

Saçınız için ilaç alıyorsanız özellikle içeriğini değerlendirmeden hangi ilacı alacağınıza karar vermemelisiniz.

Yorum Gönder